Salla Hewitt

Hei, 

olen Salla Hewitt, neurokirjon asiantuntija, kirjailija ja kouluttaja. Neurokirjon lasten ja heidän perheidensä tukeminen on minulle sydämen asia heart

Olen toiminut sosiaalisen kuntoutuksen ammattilaisena 20 vuoden ajan neurokirjon lasten, heidän perheidensä ja lähityöntekijöidensä parissa. Tänä aikana olen saanut kulkea lukuisten perheiden rinnalla ja auttaa monia ammattilaisia rakentamaan neurokirjoystävällisiä toimintatapoja ja ympäristöjä. 

Neurokirjon arki on minulle tuttua myös kotoa, ja oma erityisvanhemmuuteni tuo aivan erityisen perspektiivin työhöni. Tiedän sydämestäni asti, millaista neurokirjon perhearki on ja se luo vahvan pohjan niin lasten, vanhempien kuin ammattilaistenkin kohtaamiselle ja ymmärtämiselle.

Neurokirjon lasten asioiden parissa saan tehdä työkseni sitä, mitä rakastan ja minkä koen merkitykselliseksi!

Saamaani palautetta 

  • ”Ihana toteutus koulutuksessa, kannustava ilmapiiri ja tilaa myös keskustelulle. Lämminhenkinen suhtautuminen neurokirjon lapsiin ja meihin vanhempiin. Kiitos!” 
  • ”Huikea tietotaito autismista! Erinomaista tietoa ja toimintamalleja.” 
  • ”Päivä oli antoisa ja erittäin mielenkiintoinen. Sinua oli helppo kuunnella ja kohtasit meidät lämpimästi. Sain paljon uusia työkaluja perheisiin vietäväksi. Kiitos!” 
  • ”Olemme jutelleet kaikkien mahdollisten ammattilaisten kanssa ja pyydetty nimenomaan niitä käytännön vinkkejä vaikeisiin tilanteisiin kotona. Tuntuu, että nyt sain parin tunnin aikana niitä enemmän kuin mistään muualta tähän asti.” 
  • ”Salla oli todellinen ammattilainen, jolla oli todella hyviä maanläheisiä esimerkkejä havainnollistamaan asioita. Selkeät materiaalit, joihin varmasti palaan vielä monesti ja joiden avulla on helppo viedä tietoa muillekin.” 
  • ”Käsiteltiin juuri niitä asioita jotka asiakasperheissäni on usein haastavia, esim. odottaminen, rauhoittuminen, ohjaamisen ja rajaamisen sietäminen. En malta odottaa, että pääsen töihin ottamaan nämä käyttöön!”
Kirjojen pino missä on kirjat: Kohtaaminen, Vanhempien ja ammattilaisten tukeminen, neurokirjoystävälliset toimintatavat ja -ympäristöt, Vireystilan säätely and kuormittumisen hallinta, Vahvuuden and voimavarat, Neurokirjon lapsen hyvinvointi

Koulutukseni

Sosionomi AMK 2004 / Seinäjoen Ammattikorkeakoulu
Palveluohjaaja, erityislasten ja perheiden palvelut 2005 / Seinäjoen Ammattikorkeakoulu
Erityispedagogiikan perusopinnot 2007 / Helsingin yliopisto
PRT-ohjaaja (Pivotal Response Training) 2015 / Ombrelo Oy & Avanti-hanke
Ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja 2016 / KirsiConsulting Oy
Autismikirjon asiantuntija 2017 / Opetushallituksen Oppimis- ja ohjauskeskus Valteri
Strategia-ohjaaja (vanhempainohjausmenetelmä, ADHD) 2018 / ADHD-liitto
PECS-ohjaaja (Picture Exchange Communication System) 2018 / Pyramid Educational Consultants Ltd
Menossa oleva koulutus: Behavior Technician / Autism Partnership Foundation